Tuesday, October 17, 2006

Има приказка една ...


Имало едно време едно куче. То не било обикновено куче. Разбира се , много истории започват така - но тази е малко по различна и ако успеете да се абстрахирате от твърде типичното приказно начало, не ме наругаете моряшката - тогава може и да ви допадне.
Та да се върнем там където бяхме, а именно....
Имало едно време едно куче. То не било обикновено куче. Обикновените кучета са си обикновени кучета - а именно козина, опашка, четири крака, муцуна, нос, мустаци, уши и не на последно място - лай. Обикновените кучета варират неимоверно много откъм размер, окраска на козината, порода, размер на ушите, размер на мустаците, дължина на косъма, тембър на лая...но не това е въпроса. Отново без позволение леко се отплеснах...
Имало едно време едно куче. То не било обикновено куче. Обикновените кучета са си обикновени кучета. Това куче било необикновено. Може и да е обикновено за някой - за Гинка и за Пешо Кирливото, но за други е безкраино необикновено. Защото има душа. Голяма душа. Такава която рядко ще срещнеш. Добра душа.Душа, която дава всичко от себе си за да могат хората около това куче да се почустват добре, да се забавляват и да им е весело. Кучето се раздавало напълно. Това необикновено куче обичало страстно. Обичало наистина. И по важното всеотдайно. То било намерило своето пате. Кучето и патето били неразделни. Нямало природна сила, която да ги раздели за повече от необходимото за едно подушване или разходка време. Най - много кучето обичало да се гушка в патето и да прекарват заедно в тази поза огромно количество време. Но кучетата не се славят като най-умните животни. Всяко куче прави грешки. Но тази малка грешка разделила кучето и патето. Патето било много тъжно. Кучето още повече.
Тъжна история ще си кажете. И аз мисля, че е много тъжна. Може би за радост това е нов вид история - история с отворен край...никой незнае как ще завърши. И това е защото кучето има душа. Душа, която кара верните приятели да са край него. Защото истинските кучета са заедно. И за финал нещо, което прочетох някъде :
Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Walk beside me and be my friend

1 comment:

Ivaylo said...

Няма такъв завършек! Биг Тошовски страйк ъгейн :) Утре ще пием за патетата - неминуемо е :)